🍷Åbningstider påske: lukket d.29/3, d.30/3 og d.1/4🍷 Fredagsbar fra kl.11 til kl.20 d.5/4🍷
,

Domaine Croix Rousse Blanc 2017, Provence

265.00 kr.


50 % Clairette
50 % Trebbiano
75 cl
13,5 % vol.
Indeholder sulfitter

Kompleks duft mellem tørrede og friske urter (timian, laurbærblad, anis) og derefter røgfyldt. Smagen er generøs på frugt, den har mineralske noter og en smuk slankhed. Et virkelig godt glas, der kan nydes uden mad trods det kraftige udtryk, også fantastisk med krydderede lyse retter.

 

Må vi præsentere en af de vine vi hentede i Provence længe før BayMartin lå på tegnebrættet, en vin vi forelskede os i på en lille vinbar i Croix valmer, en vinbarejer der hurtigt fangede vores passion for vin og serverede forskellige små dygtige vinbønder i vores glas, med Croix Rousse i glasset blev der et øjeblik stille, Karins første ord var “det må Reynaud” ejer af Rayas, som samtidig er en af vores absolut favorit producenter i denne verden, det var det ikke, men niveauet er det samme og sjovt nok har Christophe lært meget af Reynaud der også er en god ven. Lige siden har vi tanket op hvert år når vi besøger det franske, vi kan nu glæde os over at vi ikke skal så langt for at hente vinen. Vi køber det vi kan, der er nemlig ikke så meget af det. Og vi ser frem til at i skal smage den.

Det var i Puget-Ville, i Var (Provence), at Christophe Durdilly fra Lyon bosatte sig i 2005. Han har siden 2006 produceret vine med lavt udbytte, vinificeret og ældet rosé i betonbeholdere rødvine i betonæg og hvidvine i rustfri stålkar.

Christophe laver koncentrerede, oprigtige og naturlige vine. Vinene fra Croix Rousse er rene og mineralske.
En vingård i lommestørrelse, hvor vin opfattes som ”natur”. Christophe Durdilly praktiserer  økologisk landbrug ved at følge med naturen. Produktionen er certificeret økologisk med biodynamiske forskrifter.  Christophe har også en meget filosofisk tilgang til det at producere, han ønsker at lade terroiren tale frem for teknikken.

Du kunne også være interesseret i...