🍷Butikken er lukket d.27,28,29/5🍷Havefest d.8/6🍷
,

Bourgogne Saint Véran “Les Fées” 2020, Clos Sauvage Beaujolais

345.00 kr.


100 % Chardonnay
75 cl
13,5 % vol.
Indeholder sulfitter

En duft af pære, hasselnød og en smule citrus, smagen er mineralsk og harmonien er i top, et glas er ikke nok

Drikkes med dampet torsk, smørstegte kammuslinger eller flødebaserede pastaretter, eller et glas forkælelse med en du holder af

Denne cuvée kommer fra et af de bedste områder i Bourgogne “Saint Véran”: Bois de Fée. Oprindeligt blev dette sted kaldet Bois de Fay, Bøgeskoven. Faktisk kan vi på toppen af ​​plottet observere denne smukke bølge af bøgetræer …
Plottet ligger på toppen af ​​landsbyen Leynes, i 400 meters højde mod sydøst. i plottets kalkstens jord findes mange fossiler kaldet entroques. Dette terroir er kendt for meget elegante vine.  Vine der skiller sig ud for deres mineralitet og friskhed, sammenlignet med andre kendte Bourgogne områder.

Clos Sauvage i Beaujolais er ejet af Sophie & David Devynck. Vi mødet David ved tilfældigheder, vi var i kontakt med en anden leverandør der anbefalede os David, helt ny i området, familien har for kun 4 år siden købt deres drømmebolig, hvortil der var 7 ha jord, de har en kærlighed for naturen og har oprindeligt en skovfoged uddannelse, vi passer på mange måder sammen, vi er selv nye og vi glæder os til at følge deres eventyr, og forhåbentlig følges i mange år, vi ser frem til at give vores store oplevelser videre til jer. Når vi smager hvad de har formået med deres første årgang, så er vi i den grad imponerede, lige fra tankerne bag etiketten til nytænkning, modet kommer helt sikkert fra en anden baggrund, det er stort….skal smages og opleves.

Vi ligger på toppen af ​​en bakke i en højde af 450 meter med en betagende udsigt over Saône-dalen: Mont Blanc mod øst, Bois de Leynes mod nord, Roche de Solutré mod vest. Scenen er sat.
Le Clos er omgivet af kastanjeskove, tørre stenmure, naturlige kilder og hede. Vi drager fordel af dette uspolerede sted i hjertet af naturen, og som egner sig perfekt til udførelsen af ​​økologisk landbrug.

Og hvorfor Clos Sauvage? Da vi ankom, blev de gamle Clos vinstokke forladt, i en vild tilstand … I dag arbejder vi på at tæmme dem over 4 hektar. På samme tid genplantes vi gradvist på små øer for bedst at udtrykke specificiteten af ​​vores “klimaer” i vores vine.
Det er sandt, et lille ord om vores terrasser: du tager granitjord, drysset med ler – kalksten, du tilføjer en knivspids højde (omkring 400 – 450 m), og du får vine fulde af friskhed og mineralitet.

Et nik til vores logo: to plataner, der troner midt på vores gård, er naturligvis forenet af en fælles gren. Vores dybe rødder på stedet, det oprigtige møde mellem en terroir og dens vinbønder, vores families enhed. Helt et symbol!

 

Du kunne også være interesseret i...