🍷 Lørdags café d.27/4 fra kl.10 til kl.15🍷Havefest d.8/6🍷

Château Franc Grâce Dieu 2014, Saint Emilion Grand Cru, Bordeaux

250.00 kr.

70% de Merlot
30% de Cabernet Franc
75 cl
13 % vol.
Indeholder sulfitter

Ved siden af ​​Figeac og 2 km fra Cheval Blanc, nyder Franc Grâce-Dieu godt af en kompleks jord med brunt sand, kalk og ler. Dette privilegerede terroir giver afbalancerede og strukturerede vine med en duft af røde frugter og urter. Smagen er mineralske og fløjlsblød med en god længde.

Huset har Clément kendt fra sin tid som vinbarejer i Bordeaux, så siden 2005 har Clément fulgt husets udvikling, Karin var med på besøg i 2010 og det er en stor glæde at vi nu selv kan importere deres vellavede vine her i Hajstrup.

Nyd vinen med en rød bøf, andebryst eller bagte rodfrugter.

Hos Franc Grâce-dieu arbejder de traditionelt (udlægning, bladstripping, grøn høst) for at opnå den bedste høstkvalitet på et enestående terroir (brunt sand, blå ler og kalk). Vinfremstillingen finder sted i temperaturregulerede rustfri stål- og cementbeholdere. Vinen tilbringer derefter 16 måneder på franske egetønder.

Det var i december 2008, at Daniel Truant, efter at have solgt sin forretning i Entre Deux Mers, besluttede at købe Franc Grâce-Dieu-ejendommen i Saint-Emilion og overlade forvaltningen vingården til sin svigerdatter Sylvie.
Med sin erfaring i bygninger foretog han en større renovering af ejendommen. Karrummet og tøndekælderen blev først restaureret, derefter blev palæet omdannet til værelser og et smagsrum indrettet. Et mødelokale er lige blevet renoveret og kan lejes.

Vinmarken blev ikke glemt, fordi det efter analyse af jordbunden blev besluttet at gennemføre en plan for roddannelse og genplantning. Alt dette arbejde har kun et mål: At fremstille den bedste vin på en enestående terroir!

 

 

Du kunne også være interesseret i...