🍷Butikken er lukket d.27,28,29/5🍷Havefest d.8/6🍷

Condrieu “Les Grandes Chaillées” 2018, Domaine du Monteillet Rhône

345.00 kr.

100 % Viognier
75 cl
14 % vol.
Indeholder sulfitter

Kategori: Tags: , ,

Denne Condrieu kommer fra otte forskellige parceller, placeret på de fantastiske terrasser Chaillées i Chavanay, Saint Michel sur Rhône, Condrieu og Vérin. Chaillées er terrasser understøttet af stenmure.
Vinen har en lys strågul farve. Kraftig i duften med nuancer af akacia honning, tropiskfrugt og skal af citrusfrugter. Smagen er strengent og mineralsk med en lang finish.
11 måneder på fad i 75% brugte fade og 25% nye franske fade.

Nyd med varm ged ost, stegt foie gras, røget laks, grillet hummer, stuvede grøntsager, asparges, pighvar i hollandaise sauce, risotto med forårsgrøntsager, velbekomme.

Siden det 17. århundrede har Monteillet-ejendommen tilhørt familien de Villard, hvoraf den mest berømte repræsentant er Louis Hector, hertug af Villard, Frankrigs marskal til Louis XIV (1653-1734).
Gradvist køber forfædrene til Stéphane Montez, jorden tilbage plot for plot.
I dag har Stéphane Montez overtaget efter sin far Antoine, som har viderebragte al sin know-how til ham.

Stéphane Montez’s vine vokser på terrasser understøttet af stenmurene kaldet “chaillées”, les Chaillées som blev bygget for 2000 år siden af ​​romerne.
Côte-Rôtie og Condrieu ligger på skråningerne af Rhônes højre bred.
Gårdens terrasser ligger i den østlige udkant af Mont Pilat (1434 m over havets overflade), det beskytter dem mod dårligt vejr. Højderne bringer en ren og let brise til at rense bærene. Montelier-dalen, der strømmer ind i Rhône-korridoren, skaber regelmæssigt frisk ventilation, hvilket bevarer vinens aromatiske renhed og begrænser vinstoksygdomme.

Vi har fulgt Montez i mange år og har altid købt deres vine, når vi kom gennem en af vores favorit byer, nemmelig Viennes hvor vi fandt en super lækker vinbutik som bla. havde masse skønne vine fra Montez, så da vi selv fik mulighed for at importere blev de en naturlig del af vores sortiment. Montez selv er et super flot besøg, så kig forbi dem næste gang i er på de kanter.

Du kunne også være interesseret i...