🍷Man-Fre 11-17 / Lør 10-14🍷

Saint Joseph Blanc 2018, Domaine du Monteillet Rhône

245.00 kr.

34% Marsanne (gamle vinstokke),  66% Roussane
75 cl
14 % vol.
Indeholder sulfitter

Lys strågul klar farve, Komplex duft med noter abrikos, gul fersken, hvide blomster, akacia og tjørn. I smagen er det en fed vin, med en dejlig mineralitet og lang eftersmag.
10 måneder på fransk eg.
Nyd med skaldyr, fisk, kylling, ost.

Siden det 17. århundrede har Monteillet-ejendommen tilhørt familien de Villard, hvoraf den mest berømte repræsentant er Louis Hector, hertug af Villard, Frankrigs marskal til Louis XIV (1653-1734).
Gradvist køber forfædrene til Stéphane Montez, jorden tilbage plot for plot.
I dag har Stéphane Montez overtaget efter sin far Antoine, som har viderebragte al sin know-how til ham.

Stéphane Montez’s vine vokser på terrasser understøttet af stenmurene kaldet “chaillées”, les Chaillées som blev bygget for 2000 år siden af ​​romerne.
Côte-Rôtie og Condrieu ligger på skråningerne af Rhônes højre bred.
Gårdens terrasser ligger i den østlige udkant af Mont Pilat (1434 m over havets overflade), det beskytter dem mod dårligt vejr. Højderne bringer en ren og let brise til at rense bærene. Montelier-dalen, der strømmer ind i Rhône-korridoren, skaber regelmæssigt frisk ventilation, hvilket bevarer vinens aromatiske renhed og begrænser vinstoksygdomme.

Vi har fulgt Montez i mange år og har altid købt deres vine, når vi kom gennem en af vores favorit byer, nemmelig Viennes hvor vi fandt en super lækker vinbutik som bla. havde masse skønne vine fra Montez, så da vi selv fik mulighed for at importere blev de en naturlig del af vores sortiment. Montez selv er et super flot besøg, så kig forbi dem næste gang i er på de kanter.

Du kunne også være interesseret i...