🍷Man-Fre 11-17 / Lør 10-14🍷
,

Collioure Hvid Côteau Libre 2016, Domaine Le Temps Retrouvé

395.00 kr.

“NATUR VIN”
100 % Grenache Gris
75 cl
15,5 % vol.

Alle vine er helt uden kemi, 100% natur og trækkraft fra dyr.

Grenache Gris 80-årige vinstokke, direkte presning, derefter anbragt i tønder til gæring og ældning,  36 måneder sur lies.
Farven er intens orange. Dufter af pærer og æbler. Smagen er rund og blød, med masse af nuancer og en lang eftersmag.

Nyd den til grøn salat med valnødder, brug evt. vineddike fra samme producent de er helt fantastiske, eller grillede peberfrugter med mozarella.

Le temps retrouvé er vores vildeste besøg, aldrig har vi mødt nogen som går ”all in” på noget, så gennemført, lige fra vinmarken, til fremstillingen, til kork proppen, til navnet på vinen.

Mine damer og herrer, vi har den store fornøjelse at præsentere Michaël Georget for jer på Domaine Le Temps Retrouvé! Biodynamisk entusiast og hjemmehørende i Chinon, det er i Laroque des Albères, at Michaël bosatte sig i 2012, efter at have arbejdet i Loire og i Alsace samt en tid på Moulin de Breuil, i Albères også.

Hjulpet af Goliath, en stolt arbejdshest, tager Michaël sig af sin jord. Ingen grund til at sige, at vores vinproducent arbejder 100% naturligt, uden svovl og kemi og det er virkelig på et meget højt niveau!

han høster og presser druerne og kommer saften i fade, og så passer mosten ellers sig selv. En vinplante hos ham er en vild busk der for lov til at blive så gammel den kan og stadig give frugt, han laver vin på stokke der er optil 180 år gamle, det er bare vildt imponerende, vi glæder os til i skal smage vinene.

Proppen fremstilles af kork fra nabo skoven, den dyreste beslutning, men for ham giver det ikke mening at fremstille naturvin og så importere kork fra Portugal, hvor den billigste kork fremstilles. Han vokser selv propperne med bivoks fra egen biavl.

Navnet Le temps retrouvé ”vi genfinder engang” det navn giver så meget mening, det er en reel forelskelse for disse karaktervine og denne lidenskabelige og fascinerende vindyrker.

Du kunne også være interesseret i...