🍷Fredags Bar d.1/11 fra kl.11 til kl.20, Butikken er lukket lørdag d.2/11 men find mig på Årø Julemarked også søndag d.3/11 fra kl.10 til kl.16 begge dage, Lørdags Café d.16/11 fra kl.11 til kl.15🍷
,

Domaine Croix Rousse Rouge 2016, Provence

265.00 kr.


40 %Carignan,  25 % Cinsault
25 % Mourvèdre,  5 % Grenache
5 % Syrah
75 cl
13,5 % vol.
Indeholder sulfitter

Ikke på lager

En duft af jordbær, brombær, læder, urter, sort og hvid peber. Smagen er kraftfuld, mineralsk og ren,
Cléments meditation vin…

Drik den til grillede grøntsager, svamperetter, svinemørbrad med masse krydderurter og lammeretter.

Må vi præsentere en af de vine vi hentede i Provence længe før BayMartin lå på tegnebrættet, en vin vi forelskede os i på en lille vinbar i Croix Valmer, en vinbarejer der hurtigt fangede vores passion for vin og serverede forskellige små dygtige vinbønder i vores glas, med Croix Rousse i glasset blev der et øjeblik stille, Karins første ord var “det må Reynaud” ejer af Rayas, som samtidig er en af vores absolut favorit producenter i denne verden, det var det ikke, men niveauet er det samme og sjovt nok har Christophe lært meget af Reynaud, der også er en god ven. Lige siden har vi tanket op hvert år når vi besøger det franske, vi kan nu glæde os over at vi ikke skal så langt for at hente vinen. Vi køber det vi kan, der er nemlig ikke så meget af det. Og vi ser frem til at i skal smage den.

Det var i Puget-Ville, i Var (Provence), at Christophe Durdilly fra Lyon bosatte sig i 2005. Han har siden 2006 produceret vine med lavt udbytte, vinificeret og ældet rosé i betonbeholdere rødvine i betonæg og hvidvine i rustfri stålkar.

Christophe laver koncentrerede, oprigtige og naturlige vine. Vinene fra Croix Rousse er rene og mineralske.
En vingård i lommestørrelse, hvor vin opfattes som ”natur”. Christophe Durdilly praktiserer  økologisk landbrug ved at følge med naturen. Produktionen er certificeret økologisk med biodynamiske forskrifter.  Christophe har også en meget filosofisk tilgang til det at producere, han ønsker at lade terroiren tale frem for teknikken.

Du kunne også være interesseret i...